sobota, 22 września 2012

Jajecznie- pasta na kanapki

Wiem, że nie każdy przepada za jajkiem. Pewnie ze względu na zapach po ugotowaniu. Ale to dobre źródło między innymi białka. Polecam pastę na kanapki.

Wystarczy ugotować jajka, zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać dwie łyżki masła lub margaryny, sól, pieprz. Można dodać świeży szczypiorek. Podawać na chlebek z pomidorkami, sałatą. Zabrakło mi kiszonych ogórków, które tu idealnie pasują! Lubicie jajka?

5 komentarzy:

  1. jaaa lubię! a może zamiast masła dodać majonez? myśle, że ta opcja byłaby lepsza! nie lubię jajek bez majonezu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie też opcja właśnie z majonezem.

    OdpowiedzUsuń
  3. No proszę, widzę, ze majonez króluje.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo smaczna, ja do swojej jeszcze dodaje podsmażoną cebulkę oraz przecier i wszystko miksuje na gładką masę :] Pychota :]

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...