Jajecznie- pasta na kanapki
Wiem, że nie każdy przepada za jajkiem. Pewnie ze względu na zapach po ugotowaniu. Ale to dobre źródło między innymi białka. Polecam pastę na kanapki.
Wystarczy ugotować jajka, zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać dwie łyżki masła lub margaryny, sól, pieprz. Można dodać świeży szczypiorek. Podawać na chlebek z pomidorkami, sałatą. Zabrakło mi kiszonych ogórków, które tu idealnie pasują! Lubicie jajka?
Wystarczy ugotować jajka, zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać dwie łyżki masła lub margaryny, sól, pieprz. Można dodać świeży szczypiorek. Podawać na chlebek z pomidorkami, sałatą. Zabrakło mi kiszonych ogórków, które tu idealnie pasują! Lubicie jajka?
jaaa lubię! a może zamiast masła dodać majonez? myśle, że ta opcja byłaby lepsza! nie lubię jajek bez majonezu :)
OdpowiedzUsuńja robię z majonezem :P
OdpowiedzUsuńU mnie też opcja właśnie z majonezem.
OdpowiedzUsuńNo proszę, widzę, ze majonez króluje.
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna, ja do swojej jeszcze dodaje podsmażoną cebulkę oraz przecier i wszystko miksuje na gładką masę :] Pychota :]
OdpowiedzUsuń