Egzotyczny sos- trochę słodyczy kasztanów i daktyli

Składniki:
Pół torebki kasztanów ugotowanych
6 średniej wielkości daktyli suszonych
2 łyżki mąki kukurydzianej
pół łyżeczki mąki przennej
odrobina Chili i imbiru
400 ml wody
Szklanka kaszy jęczmiennej
Kasze gotujemy. W osobnym garnku pokrojone kasztany, pokrojone na kawałeczki daktyle bez pestek gotujemy w 300 ml wody. Dodajemy Chili i Imbir. W 100 ml rozmieszać mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodać do gotującego się wywaru. Sos powinien zgęstnieć. Podawać na kaszę:)
To smak zupełnie nowy ale dla mnie zaskakująco pyszny Potrawa wygląda troszkę jak kasza z sosem grzybowym, ale zupełnie inaczej smakuje.
Wygląda apetycznie:)
OdpowiedzUsuńnarobilas mi smaka;d
OdpowiedzUsuń