Papaja - nowy smak w mojej kuchni- jak to jeść?
Skoro jesteśmy w kręgu zdrowia:) Oto kolejny smak w mojej kuchni. Po raz pierwszy jadłam świeżą papaję. W Polsce nie mamy dostępu do wszystkich egzotycznych owoców ale rynek powoli się otwiera i na półkach sklepów pojawiają się różne różności znane nam z mieszanek owocowych, sosów czy soków. Tak w prezencie od męża, trafiła w noc sylwestrową na mój stół papaja. Na początku nie wiedziałam jak się za to zabrać. Ale po chwili wahania przekroiliśmy ten cudowny owoc.
W smaku jak dla mnie troszkę za mało wyrazisty. A może to wina tego, ze nie był to zbyt dojrzały okaz:) W każdym razie jest to rodzaj słodyczy pomieszanej z delikatnym posmakiem cukru i melona.
A Wam jak smakowała papaja? Macie na nią jakiś fajny przepis? A może jeszcze nie próbowaliście?
Nie jadłam ale ostatnio jestem otwarta na nowe rzeczy no i wreszcie zaczynam uczyć się gotować :D
OdpowiedzUsuńTyle się słyszy o egzotycznych owocach, a w wiekszosci nie mamy z tym do czynienia;) jak np. papaja, taki znany owoc a ja jeszcze nigdy nie jadlam;)
OdpowiedzUsuń