Liscie rzodkiewki w cudownej przekąsce
Ostatnio coraz częściej na moim stole gości rzodkiewka. Nie tylko jej okrągłe korzenie ale liście trafiają do łatwego do przygotowania serka.
Składniki:
mało tłusty twaróg
łyżka śmietany kwaśnej
sól, pieprz
rzodkiewka 3 korzonki
4 listki rzodkiewki
Na tarce zetrzeć rzodkiewkę, dodać do trzech łyżek twarogu, dodać jedną łyżkę śmietany. Liście dokładnie umyć i bardzo drobno pokroić. Wymieszać z twarożkiem, dodać sól i pieprz do smaku. Najlepiej smakuje ze świeżymi bułeczkami i chlebem razowym! Pycha!
Składniki:
mało tłusty twaróg
łyżka śmietany kwaśnej
sól, pieprz
rzodkiewka 3 korzonki
4 listki rzodkiewki
Na tarce zetrzeć rzodkiewkę, dodać do trzech łyżek twarogu, dodać jedną łyżkę śmietany. Liście dokładnie umyć i bardzo drobno pokroić. Wymieszać z twarożkiem, dodać sól i pieprz do smaku. Najlepiej smakuje ze świeżymi bułeczkami i chlebem razowym! Pycha!
Nie pomyślałbym, że liście rzodkiewki do czegokolwiek się przydają
OdpowiedzUsuń