piątek, 2 marca 2012

Liscie rzodkiewki w cudownej przekąsce

Ostatnio coraz częściej na moim stole gości rzodkiewka. Nie tylko jej okrągłe korzenie ale liście trafiają do łatwego do przygotowania serka.

Składniki:
mało tłusty twaróg
łyżka śmietany kwaśnej
sól, pieprz
 rzodkiewka 3 korzonki
4 listki rzodkiewki

Na tarce zetrzeć rzodkiewkę, dodać do trzech łyżek twarogu, dodać jedną łyżkę śmietany. Liście dokładnie umyć i bardzo drobno pokroić. Wymieszać z twarożkiem, dodać sól i pieprz do smaku. Najlepiej smakuje ze świeżymi bułeczkami i chlebem razowym! Pycha!

1 komentarz:

  1. Nie pomyślałbym, że liście rzodkiewki do czegokolwiek się przydają

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...